Tájékoztató az amigurumi választáshoz.

Az amigurumik többféle fonallal készíthetőek. Pici babáknak, akik még mindent a szájukba vesznek, a pamutból készült figurákat ajánlom. Ez a pamut nem szöszöl, így nem baj, ha rágcsálja a baba. A figura szeme készülhet hímezve vagy biztonsági szemmel. A biztonsági szem "elvileg" nem jöhet szét. Mégis, amikor a baba fogzik és rágcsál, bármi megtörténhet. Azoknál a családoknál, ahol kutyus is van a családban, szintén nem ajánlom 2-3 éveskor alatt a biztonsági szemmel készült figurákat, mert ha a kutyus lerágja a biztonsági szemet, akkor a pici ha a szájába veszi, szintén baleset forrása lehet. Így 2-3 éves kor alatt a biztonsági szemmel készített figurákat én nem ajánlom, csak a hímzett szemmel készített amigurumikat.
A gazdira váró figuráknál feltüntetem a fonal típusát is.

A figurák kézzel készített termékek, egy figura elkészítése több napig tart, kíméletes bánásmódot igényelnek.
Kézmeleg vízben, kézzel ajánlott mosni, fehérítés, szárítógép, vasaló használata nem ajánlott.

Amennyiben érdekel bármelyik figura, vedd fel velem a kapcsolatot: evagurumi1@gmail.comEgy tüneményes, másfél éves kislányé lett.

A lepke baba Ice yarns Baby Summer 60 % pamut, 40% acrilic fonalból készül. 26 cm magas. A baby fonalakat kifejezetten babáknak tervezik, felsőruházat készítéséhez, így az összetétel és a festékanyag a babák érzékenyebb bőréhez igazodik. Nem 100% pamutból készült, így csak 2-3 éves kor felett ajánlom. További fotó és információ a képre kattintva érhető el.


Gazdira talált :)


Ez a kedves orrszarvú 30 cm magas. Az ormótlanságával együtt is bájos rinocérosz egy híres tervező Pica Pau mintája alapján készült, a neve Hector Rhinoceros. Alize Cotton Gold Batik fonalból készítettem. Ez egy rugalmas fonal, az ebből a fonalból készített figura nem annyira merev. Nagyobb erő behatásra (húzzák-vonják cibálják), amikor például két gyerek szeretné egyszerre megszerezni, hajlamosabb megnyúlni. Olyan gyerek kezébe való, aki szereti ölelgetni. Nem 100% pamutból, biztonsági szemmel készült, így csak 2-3 éves kor felett ajánlom.

Koala
Koala

Gazdira talált :)

Koala maci

Ez a bájos koala maci is szerető gazdira vár. 20 cm magas, a kisebb kezek is könnyen átölelik. Alize Díva fonalból készült, amely 100% mikroszálas akril. A fonal nem merkerizált pamut, a koala biztonsági szemmel készült, így csak 2-3 éves kor felett ajánlom.


Unokám hangya csoportba jár, most már a bölcsis csoport ajtajában egy koszorúba ültetve várja a gyerekeket.

Amikor ezt a tündéri hangyát megláttam, azonnal beleszerettem. Sokáig kutattam a minta leírás után, hogy el tudjam készíteni. Kitartásomat siker koronázta, így elkészíthettem én is. A hangya teste Alize Cotton Baby Soft fonalból, a kék csíkos rész Ice yarns Baby Summer fonalból készült.

A hangya  teljes hossza 29 cm.

A fonal nem 100% pamut, a koala biztonsági szemmel készült, így csak 2-3 éves kor felett ajánlom.