KaméleonSzületésnapra horgolt kaméleont kértek tőlem. Ez a minta saját ötlet alapján készült, A színátmenetes fonalakkal nagyon könnyű elérni azt, hogy eléggé színes legyen, akár a kaméleon.

Free pattern / Ingyenes minta a Facebook oldalamon:  https://www.facebook.com/evagurumi1/photos/pcb.213999365878646/213996152545634/?type=3&theater
 


A kész kaméleon feltekert farokkal 25 cm.

A kék-zöld-szürke mints kaméleon merkerizált pamut Aldi-s fonalból készült (100 gr. 250 méter). Catania jellegű fonal.

A szivárvány színű kaméleon (piros-narancs-kék-zöld-lila) Alize Bahar Batik 1822 színkódú https://www.fonalbolt.com/Bahar-Batik-fonal-rendelheto merkerizált pamut fonalból készült (100 gr. 250 méter). 2,5 horgolótűvel. Az Alize bahar fonal szép selyemfényű, szintén Catania jellegű fonal, de valamivel puhább.Egy kis technikai információ horgolóknak. Az amigurumikat spirálisan, folyamatosan horgoljuk, ezért a sor elején sor jelölőt használunk, én egy szál fonallal jelölöm. A spirálisan történő horgolás miatt a kezdőszem kicsit csúszik. Ez látható a fotón, hogy egy hosszabb horgolásnál milyen sokat tud csúszni. Jobb kezeseknél jobbra fordul a jelölő. Munka közben áthelyeztem a jelölőt, itt azért látszik kettő szál.
I

tt az látszik, hogy egy kissé tekeredve igyekeztem horgolni a farkát, hogy a feltekerésnél szebb legyen.Ez volt az első kaméleon.


Így készül a lábhoz az ujj.Ez a kaméleon egyik lába, így kinagyítva jobban látszódik a formája.