Pica Pau mintái

Nagyon szeretem ennek a tervezőnek a mintáit. Nagyon kedves, ízléses figurákat alkot. A képen látható amigurumi figurák mintái egy könyvben jelentek meg. A könyv sajnos magyarul még nem jelent meg. A könyv itt érhető el: https://www.etsy.com/listing/555217948/animal-friends-of-pica-pau-amigurumi-pdf
Már több figurát is elkészítettem a könyvből.

Unikornis

Robin Unicorn by Pica Pau

Ha valakinek lány unkája is van, mint nekem, előbb utóbb elkészít egy unikornist. Kb. 20 cm magas. Fonal: a fehér-Aldis, olyan, mint a Catania (kb. 6-7 dkg), a színes: Alize Bella 2126.
Mit lehet tudni az unikornisról?

Az unikornis Ófranciául unicorne. Latinul unicornis.
Jelentése: egy-szarvú, unus: egy, cornu: szarv.
Mesebeli állat, hasonlatos egy lóhoz, amely szarvat visel.

Megkülönböztető jegye a szarva, amely tompa, így nem tud ártani vele.

Az unikornis a Természet erejét testesíti meg a valóságban, míg a keresztény hagyományban a fényt és a legtisztább erőt. Több híres író művében találkozhatunk az egyszarvúval, például Arisztotelész, Plinius és Aelianus írásaiban, még a Bibliában is szerepel, bár ez utóbbi valószínűleg félrefordítás.

Az ősi leírások az unikornist a következő tulajdonságokkal és képességekkel kapcsolják össze: ártatlanság, tisztaság, mágikus gyógyító erő, gyönyörű, méltóságteljes megjelenés, kecsesség, jóindulat.

A legendák szerint csendben jár, és nem tapossa le a füvet, sem más élő rovart vagy bogarat, emellett a vízen is képes járni. Nem fogyaszt élő növényt, csak mágikus étket eszik. A rendkívül vad természetű, titokzatos állat, amelynek egyetlen vadász sem képes a közelébe férkőzni, csodával határos módon megszelídül, ha szűzleányt lát. Tüstént hozzászalad, fejét ölébe hajtja és kezessé válik, így elfoghat.

Jack Russell kutyus

Daniel Jack Russell by Pica PauEz a tündéri Jack Russel kutyus is Pica Pau mintája alapján készült. Kb. 10-15 cm, tenyérnyi kis kutya.

Orrszarvú

Hector Rinoceros by Pica Pau
Ez az ormótlanságával együtt is bájos rinocérosz a híres tervező Pica Pau mintája alapján készült, Hector Rhinoceros a neve.

A fonalválasztás itt is egyedi, Alize Cotton Gold Batik 3299-es fonallal készítettem 2,5-as horgolótűvel, kevesebb, mint 10 dkg kellett.


Krokodil

Rene Yacaré Caiman by Pica Pau


Pica Pau kajmán és rinocérosz mintája együtt A fonalválasztás itt is egyedi, Alize Cotton Gold Batik 5970-es fonallal készítettem 3-as horgolótűvel, kevesebb, mint 10 dkg fogyott a fonalból.