PicaPau Viktor Frog, a békaValamiért nagyon tetszenek a béka amigurumik, már nagyon sok mintát begyűjtöttem, lehet, hogy egyszer készül egy amigurumi béka gyűjtemény is? Mert hogy még tervezek más békát is meghorgolni. Az igazi békát sokan nem szeretik, de így ki tudna neki ellenállni. Aztán van a meséken felnőtt generáció, ahol a csúf béka királyfivá változik. Így már nem is olyan borzasztó alak ez a béka? Talán királyfi lesz belőle? Talán azért is tetszenek a békék, mert a zöld színt nagyon szeretem?
A gyönyörű háttér (amiből itt nem sok látszik) egy barátnőm munkája. Festményeit az Instagramon megtalálhatjátok.Ez a minta az első helyen áll nálam, nagyon szeretem Pica Pau tervező által készített állatkákat. A minta egy könyvben találgató, a könyv itt érhető el: https://www.etsy.com/listing/555217948/animal-friends-of-pica-pau-amigurumi-pdf
A béka 23 cm magas lett, Kartopu Amigurumi fonalját használtam, a zöld (K1390) 30 gr., piros (K150) 12 gr., sárga K322) 8 gr., fehér (K010) 13 gr. fogyott, 2,5 tűvel horgoltam. Budapesten nagyon sok színben kapható az Alle-ban található Meseboltban.


Amíg meghorgolok egy ilyen kis figurát, valahogyan a szívemhez nő és kialakul a személyisége is. Ő a kis rendtelen, akin lecsúszik a fürdőgatya is, de lehet, hogy csak a kedvenc alsónadrágját szeretné megmutatni?
Olvastam, hogy Japánban, ahonnan elindult az amigurumi láz, (ezért is van ilyen furcsa neve) ott nem csak a gyerekeknek adnak ilyen ölelgetni való kis állatfigurákat. Nagyon sok irodában megtalálható, a számítógép közelében, mert oldja a rideg környezetet és aki egy ilyet lát, valahogy a szíve megtelik jó érzéssel. Ugye?Kulissza titkok:

Egy kis közelkép szakértőknek...

Az alsónadrágnál a minta Tapestry technikával készült, a szegély utólag láncöltéssel.