Horgoló angyalok 10. rész

Összeállt pár "Horgoló angyal", köztük én is, akik október 17-től, szerdánként, 10 héten át, egy-egy horgolt ötletet hoztak Nektek karácsonyra, amelyet itt a blogon és a Facebook oldalon is megosztok, így többféle stílus közül találhatjátok meg a Nektek legjobban tetszőt.

Már csak 5 nap van karácsonyig, ilyenkor már egyre kevesebb idő jut az ajándékok vagy lakás díszek készítésére. Eszter, a Bármitartó oldal létrehozója gondolt erre és egy villám projektet hozott pólófonalból, óriás karácsonyfadísz alakú edényalátétet. Én magam nagyon szeretem az egyszerű mégis praktikus és látványos ötleteket, mint amilyen ez is. A minta egyszerű, akár kezdők is nekiállhatnak. Videós segítséget is találtok.

Horgoló angyalok 9. rész


Ezen a héten ismét Helga's Eco Design megálmodója Helga hozott egy környezettudatos horgolt ötletet. Helga mindig igyekszik "újrahasznosítani", felhasználni akár új módon a használaton kívüli dolgokat. Szeret az átlagostól eltérő designt alkalmazni, akár karácsonyi díszítésről is legyen szó. Ennek jegyében most a karácsonyi csillag nem horgolófonalból, hanem régi magnókazetta szalagjából készült.

A minta leírását itt találjátok: https://helgasecodesign.wordpress.com/2018/12/12/horgolj-velunk-karacsonyra-9-resz//

Itt kezdődhet a szöveged. Kattints ide, és kezdheted is az írást. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi.

Ea commodi consequatur quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla.

Horgoló angyalok 8. rész

Egy újabb fantasztikus karácsonyi horgolt ötlet Pöttöm Gurumi oldal létrehozójától Farkasné Mohr Mariannától.  Mariann gondolt a pici gyerekes családokra, akik esetleg nem szeretnének élő karácsonyfát a minden hova felmászó és mindent leszedő picurok miatt. E mellett remek ötlet lehet munkahelyre és irodába is. Egy kis mosolyt, melegséget tud csempészni a szívünkbe egy munkahelyen is, ha meglátunk egy kézzel készített karácsonyi dekorációt. Ez pedig most egy 30 cm magas amigurumi manófa, ami pár este alatt elkészülhet.
A manófa mintáját itt találjátok: https://fonalajanlo.blog.hu/2018/12/05/horgolj_velunk_karacsonyra_amigurumi_manofa

Horgoló angyalok 7. rész

Ezen a héten ismét Bármitartó kreatív oldal megvalósítója, Szentesi Eszter hozott nektek egy ötletet. Eszter mindenféle tartót készít pólófonalból, jellemzően fa alapokra horgol. Segítségül pedig rengeteg oktató videója van. A kézzel készült kis tartókkal könnyen rendszerezhetjük a tárgyakat, ugyanakkor színt, vidámságot, egyediséget csempézhetünk az otthonunkba. Ez a kis rendrakó bugyor a lakás minden pontján használható, rendet, harmóniát varázsolhatunk vele. Egy-egy ilyen darab gyorsan elkészül. Igazi énidő amíg alkotunk, közben pedig a lelkünk is harmóniába kerülhet az alkotás által. Ajándéknak is kiváló ötlet
A részletes leírás ITT

Horgoló angyalok 6. rész

Ezen a héten én hoztam nektek egy horgolni való ötletet, egy horgolt angyalt. Csipkés horgolt angyal, nagyon sok, szebbnél szebb van, én most egy amigurumi stílusú angyalkát készítettem.
Ez az angyalka többféle módon felhasználható, lehet dísz a karácsonyfán, tehetjük a karácsonyi asztalra, az adventi koszorúra, lehet ajtódísz, de akár egy számunkra kedves személy ajándékát is díszítheti.
Több színben, többféle változatban is elkészítettem, az elkészítéshez pedig videósorozat is készült, hogy az egészen kezdők is el tudják készíteni. A minta adott, utána mindenki saját ötlete szerint alkothatja meg a saját angyalkáját. Minta leírása itt vagy a Blogon.

Horgoló angyalok 5. rész

A mai #horgoloangyal Meskok - Horgolt design egy krétatáblás fali díszt hozott.  Ez egy nagyon kreatív ötletet, amit nem csak karácsonykor tudunk használni. Katalin Vénné Meskó egy  WSC horgolható fa alapot használt fel nagyon ötletesen. Részletesen bemutatja a fa alap előkészítését és a horgolás menetét is, így kezdők is bátran nekiállhatnak. Az oldalán pedig szebbnél szebb és ötletesebb lakásdíszt csodálhattok meg. Az elkészítéshez a leírást itt találjátok meg: https://meskok.hu/horgolo-angyalok-5/

Horgoló angyalok 4. rész

A következő #horgoloangyal Farkasné Mohr Marianna, a Pöttöm Gurumi oldal létrehozója, egy kb. 2 éveseknek való pihe-puha sál leírását hozta Nektek. A sálhoz fonalat is ajánl.  A részletes leírás mellett videóval is segíti azokat, akik még nem olyan gyakorlottak.

Marianna szebbnél szebb amigurumikat horgol, az én kedvencem a saját maga által tervezett és kivitelezett babái, amit akár meg is vásárolhattok. 

Van-e nagyobb öröm, mint a kis csemeténket látni egy általunk horgolt darabban? A minta leírása ITT

 

Marianna a fonalak szerelmese, a fonalakkal kapcsolatos tapasztalatát pedig szívesen megosztja a Facebook csoportjában, a Fonal ajánló horgoláshoz csoportban,  ahol kérdezni is lehet a fonalakról.

Horgoló angyalok 3. rész

Ezen a héten Helga's Eco Design egy igen kreatív ötletet hozott, ami mosdókesztyűnek és kesztyűbábnak is kiváló. Sándor-Molnár Helga fenntartható, hulladékmentes szemlélettel készíti alkotásait, így Fibra Natura Cottonwood organikus pamut fonalat ajánlja, de játéknak maradék fonalakból is bátran elkészíthetitek.

Helgánál leginkább horgolt arctisztító korongok, szappanzsákok, fürdőszivacsok készülnek, ezen kívül varrni is szeret vagy öko-tex anyagból vagy újrahasznosított alapanyagokból. További részletek és minta leírás itt található: https://helgasecodesign.wordpress.com/2018/10/31/horgolj-velunk-karacsonyra-velem-is/

Horgoló angyalok 2. rész

 

2. rész tányéralátét

Ezen a héten Meskok - Horgolt design hozott egy könnyen és gyorsan elkészíthető ötletet, ami egy sokrétűen használható tányéralátét.

Ez a nagyszerű minta, ami a színek és méretek variálásával bármilyen ünnepi alkalomra elővehető, vagy akár a hétköznapokon is egy praktikus használati tárgy lehet.

Az elkészült tányéralátét átmérője 35 cm.

Az elkészítéshez leírás és videó is készült. További részletek itt: https://meskok.hu/horgolo-angyalok-2/

Horgoló angyalok 1. rész

1-ső hét Madaras szőnyeg zsinórfonalból
Ezen a héten Bármitartó kreatív oldal megvalósítója, Szentesi Eszter hozott nektek egy ötletet. Eszter fa alapokra horgol pólófonallal, így készít különböző tartókat. A Youtube csatornáján videókkal is segít a technika elsajátításában, és ötletekkel. A mostani karácsonyra egy zsinórfonalból horgolt madaras szőnyeg mintát hozott.

Kellemes horgolást kívánok!

Vissza a BLOG-ra és a HONLAP-ra