Amigurumi kezdetek, nekem úgyse sikerül...

2024.03.24

Szóljon most ez a bejegyzés a kezdő és haladó horgolóknak egyaránt.

Ingyenes Felker Éva Horgoló Iskola

Minden információ, kellékek, horgolás öltések, cikkek, ingyenes videók, tematikusan felépítve, hogy tényleg Te is elkészíthesd az első amigurumit, akár 2 héten belül.  Az erről szóló szavazást (736 fő szavazott, ebből 60%-nak 2 héten belül elkészült az első amigurumi figurája) a csoportomban találod.

Sokan látjuk, hogy kezdő horgolók, akik most tanultak meg horgolni, akár első figurának is, nagyon szép horgolásképpel rendelkező figurákat osztanak meg (szinte el se hisszük, hogy első, második figura, pedig de!).

Aztán vannak kezdő horgolók, akiknél igencsak kuszák a szemek az első– és akár a SOKADIK horgoláson is. Nem vagyunk egyformák, van, akinek kicsit több az kézügyessége alapból, így születik, és vannak, akik sokféle kézműves dolgot csináltak már, nekik a gyakorlástól ügyesebb a kezük (varrnak, hímeznek, kötnek, vagy csak szeretnek kreatív tevékenységeket folytatni).

Amikor azt olvasom, vagy valaki azt mondja, "nekem nincs kézügyességem, én nem tudok megtanulni horgolni", ez csak a gát a fejünkben, egy gondolat. A kezeink úgy vannak megteremtve, hogy képes rá mindenki, ahogyan írni is meg tud tanulni mindenki.

Az én véleményem, mindenki meg tud tanulni horgolni, aki igazán szeretne és kitartó, nem adja fel az első próbálkozásoknál, amikor a horgolás nem olyan, amilyet szeretett volna, vagy nehezebben megy, mint gondolta volna.

Régen, minden nőnek kellett tudni, horgolni, kötni, szőni, varrni, nem volt lehetőség, hogy nem. Mint ahogyan az se opció az iskolában, hogy valaki nem tanul meg írni, mert nem megy, nehezen megy, csúnyán ír az elején. Nem véletlenül kerül sorra előbb vagy egy időben az írással a kötni és horgolni tanulás a Waldorf iskolákban. Elgondolkodhatsz azon, ha egy 6 éves meg tudja tanulni, akkor igaz az, hogy Te nem?  TOVÁBB...