Pink nyuszi

A pink nyuszi története úgy kezdődött, hogy én valahogy nem voltam oda a nyuszi amigurumikért. Telt-múlt az idő, míg nem közeledett a Húsvét és az internet, főleg a horgolós csoportok kezdtek tele lenni a különböző nyuszi mintákkal. De én még mindig hősiesen álltam a sarat, én nem horgolok nyuszi figurát! De van az a pillanat, amikor szembe jön az a nyuszi, ami "szerelem első látásra". Van egy kedvenc Facebook horgolós csoportom: Horgolás - amigurumi figurák mintagyűjtői, azért szeretem, mert a leírások albumokba vannak gyűjtve, ahol képek alapján könnyen lehet keresni és a kép mellett ott van a leírás fellelhetősége is. Gratulálok az oldal létrehozójának és az aminok áldozatos munkáját is megköszönöm. Ebben a csoportban hirdettek meg egy közös horgolást,  ahol az angol mintát majdan magyarul teszik fel. Ez volt a pillanat, amikor eldőlt, hogy márpedig mégis fogok nyuszit horgolni.

Miért is lett pink a nyuszi? Angol nyelven a pink a rózsaszínt jelöli, nálunk a pink az egy erősebb rózsaszín, a pünkösdi rózsa színe, illetve annak árnyalatai. Akciósan vettem a mercerizált pamut fonalat és csak nagyon erős színekben lehetett kapni, de tudtam, hogy minden fonal már várja, hogy mi legyen belőle. A tavaszi színek, a húsvét színei nagyon élénkek, gondoljunk csak a színes tojásokra. Így lett a nyuszim pink és almazöld és azt hiszem, hogy nagyon jól áll neki ez a szín.
Az leírás angol nyelvű verzió megtalálható itt: https://orlicacraft.blogspot.hu/2017/04/kroliczek-w-ogrodniczkach-pl-bunny-in.html
Aki magyarul szeretné a mintát, az várja meg a fentebb említett közös horgolást. Annyit elárulok, hogy szokásomhoz híven, picit módosítottam a mintán. Később majd felteszem a saját fordítású leírásomat a módosításokkal együtt.


Ez a fotó más időpontban készült, mások a fények, másik telefonnal fényképeztem, ez ugyanaz a nyuszi, mint a középső kép. A nyuszi igazi színét a középső kép adja vissza.

A nyuszicsapat

 

Folytatódik a mese...

Miután a pink nyuszi elrabolta egy barátnőm szívét, további nyuszik születtek kérésre, most már fiúknak is. Ennek a nyuszinak, úgy tűnik, hogy ezek a színek is jól állnak.